Габриела Наплатанова ще е временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за

...
Габриела Наплатанова ще е временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за
Коментари Харесай

Ротация в СЕМ: Габриела Наплатанова временно поема поста председател за шест месеца

Габриела Наплатанова ще е краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Съвета за електронни медии (СЕМ) от 28 април до 27 октомври. След това, за интервал от шест месеца – до 28 април 2025 година, същата позиция ще заема Симона Велева. Такова решение бе взето на изключително съвещание на регулатора през днешния ден.

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за изпълняващи длъжността ръководител на Съвет за електронни медии се стигна след четири несполучливи гласувания на четири следващи съвещания на членовете на регулатора, написа Българска телеграфна агенция.

Предложението двете да извършват длъжността в два поредни интервала от по шест месеца бе направено от Пролет Велкова – член на регулатора. То бе подкрепено от Пролет Велкова, сегашния ръководител на СЕМ Соня Момчилова, Габриела Наплатанова и Симона Велева. Галина Георгиева гласоподава с „ въздържал се “.

Според процедурата за избор на председател на СЕМ решението се взима с квалифицирано болшинство. Ако такова не бъде реализирано в три следващи гласувания, то нов ръководител се избира с нормално болшинство. При липса на решение и на четвъртото гласоподаване се избира изпълняващ длъжността ръководител на регулатора.

В рамките на обсъжданията номинирани за ръководител на Съвет за електронни медии бяха членовете Габриела Наплатанова и Симона Велева. Нито една от двете кандидатури не събра нужния брой гласове на извършените четири съвещания.

Досегашният ръководител на СЕМ Соня Момчилова бе отпред на регулатора в два поредни мандата, като актуалният ѝ изтича в неделя, на 28 април.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР